Cytat:
|
To, że po odpięciu przepływki chodzi dobrze wcale nie oznacza uszkodzenia tego elementu. Przepływka steruje też EGRem. Tak jak mówiłem, zaślep najpierw i sprawdź, potem dopiero szukaj dalej, serio.
|
Zatem sprawa ma się następująco:
EGR zaślepiony i....szarpie.
Przepływka odpięta nie szarpie. Jednocześnie rano po rozruchu z odpiętym przepływomierzem samochód śmiga jak nowy, jak podpinam przepływkę nierówno chodzi silnik jakieś 2 minuty.
Warsztat dzisiaj stwierdził, że już tylko pozostaje jakaś awaria na turbo ponieważ faktycznie póki się auto nie rozgrzeje piszczy głośno. Ponadto sam mechanik przyznał, że zauważył na wyższych biegach iż samochód delikatnie traci momentami moc.
Zaworki podciśnienia podmieniane-bez zmian.
Warsztat wypiera się aby ponownie zbliżyć uwagę na przepływomierz. Twierdzą, że założyli oryginał FORD po nr VIN i msi być ok, a że po odpięciu auto działa nie oznacza winy przepływki. Chcą wyciągać Turbo do sprawdzenia. I teraz pytanie:
Czy Turbo może mieć wpływ na nierówną pracę silnika rano?????? Bo utraty mocy rozumiem powiązanie z Turbo i szarpanie także, ale rano nierówna praca też????
Pytam bo jak mam płacić za sprawdzenie kolejnego elementu, który nie ma wpływu na usterkę to już mnie trafia....