Cytat:
|
Przycisk kupiony i jak będzie chwilka to go wstawię i zrobię jakiś test miernikiem ,czy działa. Jak nie to dalej będę drążył.
|
Wbrew pozorom może nie ruszyć, bo moduł może mierzyc czy szyba ma prawidłową rezystancję - ale nie jestem pewien.
Cytat:
|
eszcze takie pytanie się nasuwa. Wiele jest ogłoszeń z używanymi szybami.
Czy jest możliwość sprawdzić taką szybę przed wstawieniem ,że jest OK. Pewnie kamerka podczerwieni i podpięcie szyby na krótko.
A czy ktoś sprawdzał może rezystancję takiej siatki i może podać ile wynosi dla zdrowego egzemplarza.
Następne pytanie to czy jest w ogóle sens rozglądania się za taką używaną oryginalną mając za alternatywę tańsze zamienniki ?.
Ktoś może się podzielić swoją historią ?.
|
Może być tak, że pojedyńcze druciki nie będą chodzić ale ogólnie są dwie sekcje szyby lewa + prawa można je osobno zmierzyć i porównać rezystancję. A reszta to loteria. U mnie nie grzeje chyba 1 drucik a była wymieniana na oryginał w 2017 chyba, nie przeszkadza to przesadnie. Używanej nie sprawdzisz inaczej. Wg. mnie lepsza dobra używka niż tani zamiennik który pewnie po roku będzie też miał wypalone druty i szkło się łatwo rysuje.