Temat: [Mondeo 2007-2014] Podgrzewana przednia szyba - dołożenie
View Single Post
Stary 16-09-2020, 16:22   #30
klocolus
ford::professional

Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
Domyślnie Odp: Podgrzewana przednia szyba - dołożenie

Cytat:
Napisał frenchdog Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przycisk kupiony i jak będzie chwilka to go wstawię i zrobię jakiś test miernikiem ,czy działa. Jak nie to dalej będę drążył.
Wbrew pozorom może nie ruszyć, bo moduł może mierzyc czy szyba ma prawidłową rezystancję - ale nie jestem pewien.

Cytat:
Napisał frenchdog Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
eszcze takie pytanie się nasuwa. Wiele jest ogłoszeń z używanymi szybami.
Czy jest możliwość sprawdzić taką szybę przed wstawieniem ,że jest OK. Pewnie kamerka podczerwieni i podpięcie szyby na krótko.
A czy ktoś sprawdzał może rezystancję takiej siatki i może podać ile wynosi dla zdrowego egzemplarza.
Następne pytanie to czy jest w ogóle sens rozglądania się za taką używaną oryginalną mając za alternatywę tańsze zamienniki ?.
Ktoś może się podzielić swoją historią ?.
Może być tak, że pojedyńcze druciki nie będą chodzić ale ogólnie są dwie sekcje szyby lewa + prawa można je osobno zmierzyć i porównać rezystancję. A reszta to loteria. U mnie nie grzeje chyba 1 drucik a była wymieniana na oryginał w 2017 chyba, nie przeszkadza to przesadnie. Używanej nie sprawdzisz inaczej. Wg. mnie lepsza dobra używka niż tani zamiennik który pewnie po roku będzie też miał wypalone druty i szkło się łatwo rysuje.
klocolus jest offline   Odpowiedź z Cytatem