Cytat:
|
Prawidłowa zgodna ze sztuką konfiguracja głośników to przód ( dwie lub trzy drogi) i subwoofer. Głośniki z tyłu psują scenę, o przetwornikach w półce nawet się nie wypowiadam, bo to już nie lata 90-te.
|
tak mam zrobione w drugim samochodzie, tam po prostu wywaliłem cale fabryczne audio i poszło tak jak piszesz tylko przód i sub w bagazniku.
Jak wspomniałem nie jestem audiofilem to raz, dwa sam w samochodzie nie podrózuje. Przy rozwiazaniu głośniki tylko przód pasażerowie z tyłu( czasem ja) maja ograniczone wrazenia słuchowe( nie chcę tu wpadać juz w polemikę)wystarczy siąść z tyłu do takiego auta.
Rozumiem twoje racje, ale dla mnie to tylko samochód rodzinny a nie sala odłsuchowa, zalezy mi na komforcie na wszystkich miejscach, kosztem psucia sceny dla miejsca kierowcy.
W sedanie głosniki maja zastapić suba, taki był zamysł fabryki. Zreszta w wiekszosci samochodów z troche rozbudowanym fabrycznym audio te gosniki sa umieszczone nie tylko w przednich drzwiach.
W moim zamysle nie było zbudowanie nowego car audio zgodnie ze sztuką a tylko poprawienie fabryki zeby wrazenia ogólne były lepsze, zdaje sobie sprawe ze sa przeciwnicy mojej drogi, i nie bede sie spierał o stronę w która mozna isć. Dzielę sie swoimi spostrzeżeniami jakie róznice ja osiagam w stusunku do wersji fabrycznej i mnie to zadowala.
Każdy buduje pod siebie i różne efekty bedą zadowalajace dla każdego z nas.