Temat: [Fusion - Mondeo USA] Części eksploatacyjne
View Single Post
Stary 20-09-2020, 21:24   #209
lukaszant
ford::average

Imię: Łukasz
Model: Fusion/Mondeo MKV
Silnik: 2.5 AT
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Części eksploatacyjne

Cytat:
Napisał Marcofusion Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktos wie gdzie kupic ew. jaki wymbol ma filtr oleju automatycznej hydrokinetycznej skrzyni biegow do FUSION 2.5l ?

Edit : Czy ten bylby odpowiedni? :

https://allegro.pl/oferta/filtr-auto...f35-9320200954

Jaki pasek wielorowkowy do FUSION 2.5l ?
Tutaj się nie wymienia filtra... także sobie daruj... A sam olej, to tak jak jest to oznaczone w książce serwisowej XT-10-QLV MERCON LV

Bump:
Cytat:
Napisał kiwaczek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Polecamy!
Czytałem instrukcję obsługi Fusiona i producent zaleca wymianę jakoś tak bardzo daleko. Ja się tego trzymam a mam przejechane prawie 120 k (zaraz się odezwą ci co wymieniają co 30k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
ja się odezwę, ten co ma już przejechane 145 kkm. Wymieniłem olej w automacie przy 120 i jestem zadowolony. Wszystko chodzi lepiej a przy okazji okazało się, że już go ubyło w skrzyni.
Mi też się wydawało, jak czytałem instrukcje, że zalecają wymianę dopiero po 240 kkm, chyba że się ma taxi to wtedy częściej... tylko, że tam jest Ameryka, tzn. jak jedziesz autostradą to jedziesz kilka godzin, ulice w miastach też są długie zatem skrzynia mało pracuje... a w Polsce styl jazdy jednak się sporo różni. Zatem, ja ze swojego doświadczenia zachęcam do wymiany. Tym bardziej że koszt nie jest wielki, ja zapłaciłem coś około 500 zł

Bump:
Cytat:
Napisał sawoj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ponawiam pytanie. Macie jakieś wskazówki co do świec kiedy wymieniać i na jakie silnik 2.0benzyna + LPG
W instrukcji dla silnika 2,5 jest taki model: SP-530, jeśli jeździsz na gazie, a ja np. tak, to wymiana co 30 kkm

Ostatnio edytowane przez lukaszant ; 20-09-2020 o 21:33
lukaszant jest offline   Odpowiedź z Cytatem