Cytat:
|
jak ucieka ciśnienie i przybywa płynu przeważnie od 3 do 5 cm
|
To normalne, większość węży jest elastycznych, więc po zaniku ciśnienia nieco się kurczą.
Cytat:
|
A ma ktoś może schemat gdzie które wężę układu chłodzenia mają być podłączone????
|
To jest pytanie za pięć punktów - kilka razy w ciągu kilkunastu lat próbowałem odtworzyć schemat układu chłodzenia w modelu M6 i Mk7 do 2011 roku - i nie udało mi się. Wręcz doszedłem do wniosku, że ci co projektowali ten układ, też nie wiedzą jak on działa. Mówię całkiem poważnie. W dodatku zimą silnik jest stale niedogrzany - to norma w tych autach. Po lifcie w 2011 roku zmieniono układ chłodniczy i tam silnik już ładnie i szybko się dogrzewa i działa ogrzewanie podczas mrozu. Bez żadnych dodatkowych podgrzewaczy - czy to elektrycznych, czy to na paliwo...
------------------------
Proponuję, abyś nie dokręcał korka zbiorniczka do oporu, tylko nieco mniej . Jest tak skonstruowany, że im mocniej dokręcasz, tym większe ciśnienie go otwiera.
Układ ciśnieniowy zabezpiecza przed zagotowaniem się płynu w kilku przypadkach:
- awaria układu, typu zamknięty (zacięty) termostat lub uszkodzona pompa wodna,
- jazda na dużych wysokościach, typu przełęcze alpejskie itp.,
- bardzo ciężka chwilowa eksploatacja, typu jazda pod długie podjazdy z ciężką przyczepą, wolna jazda w ciężkim terenie itp - wtedy płyn osiąga temp. do 110-115 stopni.
Spokojnie możesz nieco go odkręcić od położenia maksymalnego ciśnienia. Na pewno masz idealnie szczelny układ chłodzenia - co jest przecież zaletą. Ale poprzez korek ciśnienie powoli powinno ujść w ciągu maksymalnie kilku godzin.