Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacja fabrycznego audio
View Single Post
Stary 29-09-2020, 14:20   #560
cezarg1410
ford::expert

Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Modyfikacja fabrycznego audio

A ja zapytam zaczepnie...
Jaki jest sens wpinania DSP w radio i dalej wzmacniacza gdzie DSP zrobi maks tyle ile daje z siebie wzmak z ACMa, który jest po prostu... kiepski?
Wyciągnij RCA z radia i to wpuść do wzmaka i masz prawie płaski sygnał bez żadnych zniekształceń spowodowanych przez ACM... Nie musisz kupować DSP czym oszczędzasz furę siana i masz LEPSZĄ jakość dźwięku.
DSP to dobre rozwiązanie w momencie jak z radia nie da się wyprowadzić RCA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał Alecki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...mam smaxa z II połowy 2017 roku, metodą Dana podłączyłem zewnętrzne wzmacniacze (i przekierowałem wskazówki głosowe z APIM do ACM).

Co u Ciebie nie działa?
Możesz zdradzić jakich przewodów głośnikowych użyłeś? W sensie prowadziłeś swoje czy użyłeś fabryki?
Pytam, bo będę u siebie robił to samo i zastanawiam się nad przewodami - swoich nie da się estetycznie wpiąć do wiązki drzwi.
cezarg1410 jest offline   Odpowiedź z Cytatem