View Single Post
Stary 30-09-2020, 13:07   #51
tbos
ford::beginner

Imię: Tadeusz
Model: KUGA 2.0 ECOBLUE B 4x4 190KM
Silnik: 2000
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Hak holowniczy kto ma wszelkie informację na temat montażu

Tak działa wszystko jak należy. Kierunkowskazy, Stop, Pozycyjne a także wyłącza się tylne przeciwmgielne przy samochodzie jak jest podłączona przyczepa przez adapter 13 -> 7 (taką instalacją przyczepy w tej chwili dysponuję z oświetleniem LED i zwykłe żarówki). Światła cofania nie sprawdzałem bo w 7 go nie ma. Spalona żarówka daje mi komunikat, więc ten aspekt też działa. Mam system BLIS i jak podpinam przyczepę pojawia się komunikat że system BLIS jest wyłączony z przyczepą. Podczas cofania niestety piszczą mi czujniki z tyłu bo widzą przyczepę i muszę je wyłączyć ręcznie. Dlatego pytam gdzie znaleźć aktywację przyczepy sądząc że czujniki parkowania tył się wyłączą automatycznie. Chyba że ten "typ tak ma". Gdzieś rzuciło mi się w oko że po aktywacji haka pojawi mi się symbol przyczepy na wyświetlaczu ale nie mogę znaleźć tego wpisu. Ile w tym prawdy nie wiem... Kolego Tatin22 byłbym wdzięczny gdybyś zalukał jak nadarzy się okazja. Może wypowie się ktoś kto używa haka w Kudze oryginalnego czy dokładanego z wiązką dedykowaną jak to u niego wygląda...

Ostatnio edytowane przez tbos ; 30-09-2020 o 13:13
tbos jest offline   Odpowiedź z Cytatem