Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 04-10-2020, 15:29   #1705
blablawla
ford::advanced

Imię: Maciek
Model: Focus MK4 HB
Silnik: 1.5 Ecoboost A8
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Posiadam dokładnie taki zestaw nad jakim się zastanawiasz.
Generalnie popieram zdanie forger. Mega fajne do ustawienia.
Mi najbardziej zależało na przedłużonym siedzisku i regulacji poziomej zagłówka. Oczekiwania spełniło w 100 %.
Minus taki, że AGR eliminuje elektryczną blokadę tylnych drzwi i dziurę na narty w oparciu tylnej kanapy.

Skrzypienia póki co (trochę ponad 30 tyś km) w drzwiach całkowicie brak, tunel środkowy przy mocniejszym nacisku potrafi skrzypnąć. (Na ostaniem przeglądzie siadłem do fiesty MK8 i drzwi skrzypiały jak diabli, nawet w KA+ było cicho). Mam wrażenie że coś w fieście nie "pykło" pod tym względem.

Odnośnie automatu mam zdanie zupełnie odwrotne od bidżej. Jestem mega zadowolony. Szybko zmienia biegi, nie szarpie, dzięki 8 biegom przy 140 jest ca 2100 obrotów więc silnik chodzi mega cicho.
Różnica w odczuciach wynika z faktu że bidżej ma diesla i jego skrzynia jest przystosowane do wyższego momentu. Nie wiem jakie dokładnie są różnice w skrzyniach, ale jak prześledzisz milion postów na forum to generalny wniosek jest taki: połączenie z benzyną wszyscy chwalą, przy dieslu jest parę osób które narzekają (głównie bidżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Żeby być sprawiedliwym to przełączanie z D na R i odwrotnie trwa trochę długo (wynika to z faktu zastosowania elektrycznego wybieraka) i trzeba się do tego przyzwyczaić.
blablawla jest offline   Odpowiedź z Cytatem