Cytat:
Kabel przeprowadziłem w drzwiach tak jak idą wszystkie kable złącze odpinasz i są wolne miejsca jest dożo wolnych dziurek a do komory silnika też jest łatwo zdjąłem tą zaślepkę i widać wszystko praktycznie wychodzi kabel przy skrzynce od bezpieczników masę przykręciłem do śruby trzymającej lusterko wczoraj jechałem 120km i byłem zdziwiony bo aż trzy razy zapaliła się kontrolka wypalania trwa to tak do 10minut a jeszcze dodam że ja sobie zabezpieczyłem ten kabelek podpoiłem gniazdo z bezpiecznikiem 5A tak na wszelki wypadek to różnie bywa. zdjęcie drugie jest większe nie wiem jak usunąć te pierwsze ale jest ok
https://allegro.pl/oferta/gniazdo-be...2-ce422c255031
|
U mnie w Kudze rocznik 2018 na wskazanej nóżce przekaźnika, kiedy auto jest uruchomione, cały czas podawane jest napięcie 12 V. Po wyłączeniu samochodu jeszcze przez ok. 10 min utrzymuje się na niej napięcie ok. 2,5 V. Nie bardzo to rozumiem. Czy ktoś posiada schematy instalacji aby można było przeanalizować ten przypadek. Komputer nie zgłasza żadnych błędów więc nie sądzę aby to była jakaś anomalia.