Temat: [Focus 2014-2018] Dołożenie DAB+ do standartowego radia.
View Single Post
Stary 07-10-2020, 21:32   #277
Draculescu
ford::advanced

Model: Focus
Silnik: 1.6 vti
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Dołożenie DAB+ do standartowego radia.

To jest ciekawa wypowiedź odnośnie DAB+ :
" Przejściem na DAB+ nie jest zainteresowana na razie żadna z ogólnopolskich rozgłośni radiowych. Kiedyś w rozmowie z*Dyrektorem Muzycznym w radio ESKA*zapytałem o proces cyfryzacji radia w Polsce, oto jaką odpowiedź otrzymałem:
Przepraszam, ale nie jestem upoważniony do składania deklaracji w kwestii uczestnictwa w tym projekcie. Mogę jedynie ograniczyć się do mojej osobistej refleksji. I nie zgodzę się z panem, że stacje komercyjne nie zauważają procesu cyfryzacji. Zauważamy od dawna. Proszę w prosty sposób znaleźć w sieci odpowiednią aplikację, zainstalować w swoim smartfonie i już. Dziesiątki stacji w zasięgu ucha. To jest realna, sensowna cyfryzacja i nie potrzeba do niej ogromnych publicznych pieniędzy, nie wspominając już o pieniądzach z kieszeni słuchacza na zakup odpowiednich odbiorników. "

Całość tu;
https://antyweb.pl/lista-internetowy...larna-ramowka/

Ja mam DAB+ ale ze względu na kiepską ilość rozgłośni radiowych używam FM lub apek z radiem internetowym (telefon parowany bt z SYNC3). Jak jest stacja internetowa z dobrym bitrate to FM wysiada z jakością dźwięku.
Draculescu jest offline   Odpowiedź z Cytatem