I teraz jak moge zobaczyć czy ktos coś namodził? kablem zrobiłem już chwilowe spalanie błędów brak. W zakładce informacjie pcm pobiera dane ze jest sterownik Esu-131nr seryjny i inne. Ale w zakładce konfiguracjia po klikaniu w Read from PCM każe wyl zapłon po 10 sec wl zapłon i wtedy wywale błędy za zegarach usterka ukladu silnika wspomagania i zostaje napis usterka układu ESP po wyl i wl zapłonu znikaja bledy. A w elmcofig takie info w zakładce konfiguracja jak na zdjęciu mój silnik to 125 km i esu 131 z 1 zakładki tak wychodzi. Fajnie by było żeby nr vin był ten sam co nadwozia. Miałem tez komunikat z vidblock po wybraniu esu 131 i wciśnięciu Write to PCM. Z góry dziekuje za każda informacje i pomoc. Sprawdzane było tez forscanem na oscyloskopie reakcja przepustnicy ,pedału gazu ze reaguje tak samo szybko jak noga ale obroty i tak wolniej spadają. No i te obroty losowe na biegu jałowym raz wzorowo 750 ale jak jest poniżej 690 to już czuć mimo nowych poduszek ale nie juz tak jak przed wymianą.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.