Temat: [Mondeo 2000-2007] 5-bieg skrzynia automat jatco do 2.5 V6
View Single Post
Stary 12-10-2020, 16:30   #5
BC_Leszcz

Domyślnie Odp: 5-bieg skrzynia automat jatco do 2.5 V6

Cytat:
Napisał heis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@BC_Leszcz tak z ciekawości, gdzie wymieniałeś skrzynie i ile zapłaciłeś? Kupiłeś używaną od benzyny czy z diesla?
Skrzynię kupiłem, jak już pisałem za 700zł od kontaktu pozyskanego z olx (tel. 512 848 783 - Kaliska - oferta na sprzedaż silnika 2,5 V6, link: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/1guXn/ ) - skrzynia została wymontowana z anglika od identycznej wersji silnikowej Mondeo MK3 rocznik 2001 2.5 V6, została zweryfikowana przed zakupem - jeszcze przed demontażem skrzyni z auta wykonaliśmy nim jazdę próbną.

Auto zostało świeżo sprowadzone z angli, samo przyjechało na kołach, miało ważne badanie vc5, całe auto poszło na części, było naprawdę w niezłym stanie, ale ze względu na wysoką akcyzę nie opłacało się go rejestrować - z części pewnie wyszło im ze dwa razy więcej niż mogli dostać za całość.

Wymiana (sama robocizna) to koszt 800zł - AutoMax, Zieleniewo ul. szlachecka - tel. 604 712 382 - znany warszta Jacka Bagińskiego, naprawdę gorąco polecam - to okolice Kołobrzegu, no ale mój ojciec mieszka w Darłowie, więc to niemal rzut beretm ...

Przy okazji okazało się że trzeba wymienić jedną półoś ze względu na to że frez na półosi od strony skrzyni - praktycznie go nie było.

Auto śmiga i jeszcze pewnie pojeździ.

Skrzynia zalana Forowskim olejem DP-M5

Ostatnio edytowane przez BC_Leszcz ; 12-10-2020 o 16:36
  Odpowiedź z Cytatem