Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacja fabrycznego audio
View Single Post
Stary 18-10-2020, 16:49   #595
Qrka
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 Hybrid
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Modyfikacja fabrycznego audio

Planuję poprawić jakość dźwięku w swoim Fordzie (Mondeo MK5 Hybrid, EU, 2015, Sync2, normalne radio NIE Sony).

Jako że mam podstawowy system audio, nie powinienem mieć wzmacniacza. Okazało się że w bagażniku mam jednak coś, co przypomina wzmacniacz i jest to część oznaczona jako ES7T14F640CA. W necie można znaleźć info że jest to albo wzmacniacz, albo BCM. W między czasie okazało się że mam dodatkowo ANC.

Tutaj mam prośbę do Was o informację, jak działa mój fabryczny system audio.
Czy z ACM wychodzi sygnał niski czy wysoki?
Czy ES7T14F640CA jest faktycznie wzmacniaczem?
ANC realizowany jest przez DSP, czy przez ACM (wyczytałem tu że audio bieda edyszyn nie powinien mieć DSP).

Byłbym również bardzo wdzięczny za schemat połączeń obwodów audio, bo sam znalazłem jedynie schematy do Premium Sony.

Edit:
Przyjrzałem się dokładniej temu "ES7T14F640CA" i okazało się że to tylko oznaczenie elementu, do którego przymocowana jest tajemnicza kostka. Jest na niej oznaczenie ES7T-14F509-CA i tutaj już z dużym prawdopodobieństwem można napisać, że jest to DACMC, czyli zewnętrzny wzmacniacz z wbudowanym ANC.
Jeżeli ktokolwiek z Was dysponuje, prosiłbym o udostępnienie schematu połączenia między ACM a tym DACMC, oraz z DACMC do głośników.

Ostatnio edytowane przez Qrka ; 19-10-2020 o 17:47
Qrka jest offline   Odpowiedź z Cytatem