Temat: [Ogólne] aktualizacja dla sync 3
View Single Post
Stary 21-10-2020, 11:12   #1043
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
Domyślnie Odp: aktualizacja dla sync 3

Cytat:
Napisał Draculescu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pobierze wersję 3.4 20136 ok 2GB.
Jak to się zaktualizuje zacznie pobierać mapy ok 23GB.
Ile to potrwa? Nikt nie odpowie. Będziesz się poruszał na przestrzeni 300km raz będziesz miał zasięg LTE innym 3G, a może i zerwie połączenie.
Wersję 3.4.20136 pobrało i zainstalowało. Map nie zaczął pobierać.
Cytat:
Napisał String Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sugerowałbym jednak instalację z pendrive'a. Ostatnio próbowałem aktualizować w Transicie Customie 2019 na trasie. Leciałem z Zielonej Góry do Warszawy i z powrotem. Niestety tak, jak pisze wyżej @Draculescu zrywało, wznawiało..... objechałem trasę i niestety proces aktualizacji się nie powiódł. Wziąłem Pen'a i załatwiłem temat pod firmą.
Pomimo, że 2 razy zerwało połączenie to na trasie do Warszawy pobrało 3/4 . Podczas powrotu jeszcze w Warszawie pobrał resztę i zainstalował. Wszystko podczas jazdy. Po zainstalowaniu były problemy z nawigacją ale pierwszy postój na parkingu, Zamknięcie i otwarcie samochodu spowodowało, że wszystko wróciło do normy.
Cytat:
Napisał String Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie chce być złym prorokiem, ale wątpię żeby Ci się udało. Ale... życzę Ci żeby tak było. ��
Jednak się udało. Nie wiem co z mapami. Czy powinien pobrać F9 ?
Ogólnie to nie było problemów poza tym, że 2 razy podczas trasy do Warszawy wznawiałem pobieranie oraz wznowiłem przy wyjeździe.

Nie podoba mi się inna rzecz, że Hot-spota trzeba za każdym razem uruchamiać ręcznie. Zapewne są jakieś apki aby działało to z automatu.

Co do Sync 3.4 to moim zdaniem szata graficzna tak średnio mi się podoba. Ale to już subiektywne odczucia. Zauważalne są lagi przy niektórych funkcjach. Na plus to w navi jednoczesne wyświetlanie info o km do celu, czasie dotarcia, czego nie było w 3.3.
Jest też pewien problem ze Spotify po BT. Nie zawsze uruchamia się z automatu a czasami nie załącza w apce EQ pomimo, że jest włączone na stałe. Wtedy z poziomu telefonu trzeba otworzyć Spotify i przeklikać się do EQ.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem