Witam
Jestem pewien, że gdzieś widziałem wątek dotyczący Webasto ale teraz mimo wielu prób nie mogę go zwyczajnie znaleźć, wybaczcie więc jeśli powielam coś co już było wałkowane (tu proszę bardziej zaawansowanych forumowiczów o podpowiedź gdzie trafić ewentualny wątek). Załączając ogrzewanie postojowe, czy to z pilota czy z poziomu zegarów dostaję komunikat o treści, że ogrzewanie postojowe wyłączone z powodu niskiego stanu naładowania akumulatora. Jako, że poprzedni właściciel "wyłączył?" ASS tu upatrywałem przyczynę ale Forscan w wierszach 726-48-02 podaje wartość jakby BMS był aktywny a BCMII nie ma wcale opcji Auto Start. Co więcej od czasu do czasu pojawia mi się ikona ASS przy obrotomierzu tylko, że szara
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Z menu serwisowego odczytałem wartość prądu aku i wynosi ona 11,8V, miernik pokazuje ciut inaczej 11,9V i nie wiem czy tak nieznaczne odstępstwo od "nominału" mogłoby powodować alert o niskim stanie naładowania i odłączenie funkcji ASS i Webasto. Ja tego sam nie ogarniam a poprzedni user twierdzi, że wyłączył ASS Forscanem i tyle... szkoda, że nie wie jak
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zatem PYTANIE, czy 11,8V to napięcie, które uprawnia system od odłączenia wyżej wymienionych systemów i czy w okolicach Lubina lub Wrocławia jest jakiś kolega, który byłby wstanie, w obliczu mojej indolencji w temacie pomóc mi z tym zagadnieniem.... oczywiście komercyjnie.