Temat: [Focus 2011-2014] Moduł KeyFree i anteny-jak podłączyc
View Single Post
Stary 01-11-2020, 19:38   #10
7beton
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Moduł KeyFree i anteny-jak podłączyc

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z oczywistych względów moduł RFA jest zawsze aktywny (inaczej by auta nie dało się otworzyć). Nie wiem co elektryk rozumie "on się nie wygasza".
Do modułu RFA nie są podpięte żadne elementy wykonawcze - pobierające prąd. Tak więc moim zdaniem problem nie jest w module RFA, a jego "niby usunięcie" po wyjęciu F2 w RJB raczej wiąże się z tym, iż na magistrali CAN RFA przestał wysyłać komunikaty...
Nie da się wykluczyć uszkodzenia RFA, ale to nie jest jakoś bardzo prawdopodobne.
"on się nie wygasza" Ma na myśli ze jak zgaszę silnik i zamknę samochód to przez jakiś czas, działają jeszcze jakieś systemy i one po pewnym czasie sie
" wygaszają" a samochód pobiera mniej prądu. Ja gdy zauważyłem problem z rozładowującym się aku tez podpiąłem multimetr szeregowo i miałem pobór, który skakał od 0,12-0,18-0,28 aż do 0,43 ma a po wyciągnięciu tego bezpiecznika f2 pobór jest 0,02 ma. Już sam nie wiem co robić ,do gość już ponad tydzień mi trzyma samochód, a ja za chwile wyjeżdżam za granice, bo nie mieszkam w PL. On Twierdzi ze ten moduł mi szarpie prąd.

Ostatnio edytowane przez 7beton ; 01-11-2020 o 19:42
7beton jest offline   Odpowiedź z Cytatem