View Single Post
Stary 02-11-2020, 22:30   #1
Piotrki
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1.8TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie 1.8 TDCI wtryskiwacze i dziwną pracą silnika

Witam,

Na początek chciałem wszystkich przywitać bo jak do tej pory tylko przeglądałem forum, a teraz chciałbym was prosić o radę.

Historia jest trochę długa więc proszę o cierpliwość.

Mam Mondeo 1.8TDCI z 2009 roku i mam problem z wtryskiwaczami a w zasadzie chyba jednym. Ponad rok temu wyskoczył mi błąd P1202, oddałem auto do serwisu który zajmuje się wtryskami i tam mi go "zregenerowali" - to znaczy wymienili cewkę na używaną z innego wtrysku sprawdzili parametry itp. Potem auto jeździło prawie rok i znowu błąd P1202, oddałem na gwarancje i zrobili tą samą "regeneracje". Po tym zabiegu auto jednak trochę dziwnie się zachowuje przy stałej prędkości - wskazówka obrotomierza faluje tak jak na filmiku. Jeździłem tak 1,5 miesiąca i dalej błąd P1202 tym razem na stałe i trzeba było wzywać lawetę. Kolejny raz "regeneracja" na gwarancji i auto jeździ ale to dziwne zachowanie dalej zostało. W serwisie powiedzieli że wszystko jest ok i nie wiedzą skąd taki efekt.

Czy ktoś miał taki problem lub podobny i umiał by coś podpowiedzieć? I te cewki w tych wtryskach naprawdę tak padają? W serwisie mówią że nie ma reguły nowy czy "regenerowany".
Piotrki jest offline   Odpowiedź z Cytatem