Cytat:
|
Naprawdę mnie dziwi co tutaj czytam.
A jakiś jest problem zostawić włączone na 365 dni w roku? Nie mieszkasz na Kamczatce żeby się martwić że panuje za niska temp żeby coś uszkodzić załączając sprężarkę.
Czemu nie standardowe 20'C?
Od lat jeżdżę z włączona klima.
Niezależnie od marki auta i pory roku mam włączona klimę na auto i nie mam żadnych problemów.
Dziwi mnie w Polsce to podejście że
a) zima nie włączamy klimy (albo włączamy tylko od czasu do czasu)
b) serwisowanie klimy w postaci doładowania czynnika (co roku). dziwny jakiś polski mit, że zamknięty układ otwierać co roku. w szczególności kiedy kompletnie nic się nie dzieje.
Do autora tematu.
Czy jesteś w Polsce?
Pytam czy nie masz anglika, bo jeśli masz auto poangielskie/angielskie to mam 100% rozwiązanie czemu Ci parują (wiem bo mi działo się to samo).
Niestety dotyczy to tylko Anglików przez to, gdzie ucieka płyn chłodniczy (w Europejskich autach to nie występuje).
Dodatkowo jeszcze jedna sprawa.
Filtr na pewno wsadzony poprawna strona?
Bo to nie problem założyć nowy filtr i na chama (bo i tak wchodzi ciężko) wsadzić go odwrotnie.
Jak dajesz Max to dmuchawa jeszcze na tyle daje, że powietrze wpadnie na szybę. Ale potem zostawiasz na Auto gdzie dmuchawa zapewne chodzi na drugim/trzecim biegu i jeśli filtr byłby wsadzony odwrotnie, to kto wie czy "leci" na tyle aby mogło odparować.
Dodatkowo, nie włączamy żadnych obiegów wewnętrznych dopóki nie mamy faktycznie osuszonego powietrza.
No i standardowo pytanie czy nie masz w bagażniku pod kołem zapasowym małego oczka wodnego.
|
Mieszkam w Polsce i mam Focusa również z mojego kraju. Dzięki za pomoc, postaram się posprawdzać wszystko i zobaczymy czy uda się zaradzić, myślę że to ostatnie z kołem zapasowym bardzo prawdopodobne bo zbytnio za często tam nie zaglądałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.