Wybieranie głosowe - brak sieci
Witam, nie znalazłem tutaj na forum, ani nigdzie indziej odpowiedzi na swój problem, a mianowicie: mam w aucie możliwość sterowania głosem, np. klimatyzacją, radiem itd... Ogólnie wszystko działa i auto robi co mu się powie, poza jedną opcją - dzwonienie do wybranego kontaktu. Mam telefon w uchwycie na szybie i źle jest dzwonić do kogoś podczas jazdy, bo trzeba się odrywać od fotela, grzebać w telefonie itd...
Gdy wypowiem komendę "zadzwoń", głos odpowiada "brak sieci". Jak powiem "telefon" - to samo. Telefon połączony przez BT z autem prawidłowo, bo z odbieraniem połączeń przychodzących nie mam żadnego problemu, ogólnym prowadzeniem rozmów i kończeniem połączeń również. Zasięg sieci w telefonie jest pełny, to nie wina telefonu/operatora. Gdy wybiorę ręcznie kontakt i zadzwonie, to wszystko działa... Tylko że chciałbym wybierać głosowo - a to właśnie nie chce działać. Wiem też że wszystko robię dobrze i mam możliwość wybierania kontaktów głosem, bo dwa razy się udało. Powiedziałem komendę "zadzwoń", kobiecy głos odpowiedział: "proszę podać nazwę" - podałem nazwę kontaku i normalnie zadzwoniło.
Z czego więc wynika ten rzekomy "brak sieci"? Dodam że w telefonie mam tylko jedną kartę SIM = jedna sieć.
|