Cytat:
|
... wieśwagen za prawie 200 tys pln ... i 3 razy do 50 tys km będziesz zmieniał tarcze z klockami ... G30 się sypie , audi z mega lagiem dsg , jak na razie W213 w pakiecie AMG jest liderem z bezkonkurencyjnym dieslem
|
Dobre, zwięzłe podsumowanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mniej więcej takie same wnioski wyciągam po wielogodzinnych ostatnio sesjach na www różnych aut i forach danych marek, decyzję będę podejmować za ca 12 miesięcy. Pastucha raczej już wykluczyłem bo cennikowo się imho w ogóle nie kalkuluje, z VW pozostaje tylko Arteon. A priori wykluczam Skody i SUVy. Na razie najbardziej studiuję sobie Arteona i W213.
Arteon - no właśnie, mi osobiście bardzo się podoba linia nadwozia (ale tylko HB, wykluczam całkowicie to nowe kombi), najbardziej chyba z całej tej grupy, ale ceny ma chore jak na auto dla ludu, do diesla bez 200k nie podchodź, ewentualnie za 170-180k benzyna, przy założeniu ok 80kkm w trakcie leasingu te 20kpln różnicy między benzyną a dieslem się zaciera w ostatecznym rozrachunku. No i tak jak mówisz - forum rzeczywiście jest pełne relacji o hamulcach zmienianych właściwie co chwila, chyba bym się załamał. Więc duży znak zapytania.
W213 - tak w 100% linia mnie nie przekonuje, tył jest bardzo ok, lepiej niż w przedlifcie, ale z kolei przód wyglądał imho lepiej w przedlifcie. Ale w AMG line całość prezentuje się całkiem dobrze. Na niemieckich forach znalazłem parę wpisów że jest ciasnawo dla osób 185cm+, nie tylko z tyłu ale i z przodu dla kierowcy (mam 188cm), osobiście nie miałem jeszcze okazji tego sprawdzić bo będę przymierzał się do aut na wiosnę, ale z opinii wynika że generalnie jest nieco ciaśniej niż w W212, W211 czy W210. Ktoś skomentował że full miejsca zarówno z przodu jak i z tyłu to było w....Mondeo Mk4
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Powiem Wam że ostatnio zdarzyło mi się we własnym aucie siedzieć na tylnym siedzeniu, i to za fotelem kierowcy (ustawionym dla mnie) i z tyłu miałem pełno miejsca na nogi - aż się zszokowałem jak obszernie jest z tyłu w Mondku, nigdy wcześniej nie miałem okazji tego sprawdzić po ponad 5 latach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wracając do W213 - na otomoto tak do 230-240k jest nawet niezły wybór aut z placu, i to w klekocie 220CDI, który wg recenzji jakie widziałem daje sobie radę. Mocy mi będzie pewnie brakowało po obecnym Mondku, ale ponoć notuje naprawdę niskie spalanie. Ale wybór w tej kwocie dotyczy właściwie tylko sedanów, kombiaków raczej brak w tej cenie - wiosną jak będę się przymierzał do poszczególnych aut to będę musiał sprawdzić czy sedan nada się dla konfiguracji 2+1 z czego ten 1 jeszcze wózkowy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wpisy na forach są różne, ale ponoć wózki wchodzą bez problemu i bagaże na wakacje też się mieszczą. Przy W213 zakładam że wchodzi w grę tylko i wyłącznie auto z placu, bo na zamówienie to pewnie leciutko wyjdzie 250k+ a to już nie wchodzi w grę.
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka