View Single Post
Stary 15-11-2020, 19:47   #12
r2d2_dawid
ford::average

Imię: Dawid
Model: Focus MK4 HB ST-Line
Silnik: 2.0 EcoBlue AT8
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: Focus MK4 NOWY (ceny , rabaty, czas oczekiwania)

Cytat:
Napisał jleszek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam na forum.
Noszę się z zamiarem zakupu Focusa 2.0 Diesel A8 kombi z hakiem.
W konfiguratorze FORD.PL wybrałem model Focus TITANIUM X - na specyfikacji Nie ma wzmianki na temat zegarów wirualnych, a w konfiguratorze FORD.DE jak najbardziej są.
Czy ktoś tłumacząc polską wersję strony przeoczył ten szczegół ?
Mam jeszcze pytanie w jakiej opcji /wersji jest elektryczna klapa tylna ?
Mam JDG i wykonuję usługi dla Automotive - na jaką zniżkę mogę liczyć na zakup Forda ?
W polskim cenniku masz.
Wirtualne zegary są dostępne tylko w pakiecie X , czyli Titanium X , ST-Line X, tak samo automatyczną klapę bagażnika. Nie można dobrać tych opcji , są tylko w X'ach.
Wyświetlacz na tablicy zegarów - 12.3" kolorowy, konfigurowalny
Dla wersji Titanium i ST-Line opcja dostępna tylko w pakiecie X

Cytat:
Napisał West_GD Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzień dobry,

Planuję zmianę auta i proszę Was o pomoc. Skonfigurowałem Focusa, cena z katalogu to 130.500 zł, cena po rabacie to 115.000 zł.

Focus ST-Line X, 2.0 EcoBlue, pakiet winter, pakiet parking, pakiet technology, fotele AGR, felgi 18", czarny lakier, Full Led adaptacyjne, Sync 3 z B&O oraz alarm.

Moje pytanie do Was - co ewentualnie dorzucić a co odjąć? Nie jestem przekonany do felg 18 cali, wydaje mi się, że 17 cali będzie nieco bardziej praktyczne na dziurawe drogi oraz nie wyglądają też źle. Alarm fabryczny jest chyba nieco drogi, mam wrażenie, że można później zamontować w zewnętrznej firmie taniej. Jakby nie patrzeć to 4100 zł taniej. Jakie są wasze opinie na temat tych dwóch elementów wyposażenia? Może coś innego urwać albo dodać?
No ja dorzuciłem przyciemniane szyby z tyłu (jak kto lubi) i pakiet family , niedrogi , daje np. podłokietnik z tyłu.

Nie brałem 18' ponieważ , tak jak piszesz , na 17" też dobrze wygląda a w wersji ST-Line jest sportowe zawieszenie , czyt. usztywniane. To umknął mojej uwadze przed zamówieniem , mam że nie będzie przesadnie twarde to 18" dokupie sam na lato a 17" zostawię z zimowkami.

Cytat:
Napisał piotrek305 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dla mnie wielkim minusem focusa jest brak nawiewów na tył, słabe wirtualne zegary w porównaniu np do VAG gdzie wyświetla Ci sie np nawigacja, deska taka strasznie prosta, zero praktycznie oświetlenia ambientowego.. szkoda, niby nowoczesne auto ale czegoś brakuje jednak.
Zegary są słabe , dlatego nie zamawiałem X. Ja osobiście nie potrzebuje nawiewów na tył , a oświetlenia ambientowe to dla mnie zbędny bajer. Jakby było to ok , ale max 100zł bym za to dopłacił.
Nie jest to idealny samochód ale patrząc na ceny innych aut mam wrażenie że warto się Focusem zainteresować.

Ostatnio edytowane przez r2d2_dawid ; 15-11-2020 o 19:54
r2d2_dawid jest offline   Odpowiedź z Cytatem