Witam jestem posiadaczem transita, 2008 rok, wersja krótka. Jest na nim założony kontener o długości 335cm wysokości 220cm a szerokości 210cm.
Jest to napęd przód. W tym momencie ów kontener jest tak mniej więcej w połowi osi tylnej co nie ukrywając przy dociążeniu tyłu kontenera będzie skutkowało ślizganiem się osi przedniej (napędowej).
Spotkałem się z tematami na innych forach innych dostawczaków o przesunięciu osi w tył. Pytanie do forumowiczów, czy to ma sens i czy ktoś może przerabiał temat i mógłby mnie nakierować na jakieś problemy po drodze.
Są w nim zamontowane poduszki (niwa czy nifa - tak właściciel poprzedni przekazał), dwu balonowe i kompresorek, wszystko działa , podnosi go ładnie.
Na zdjęciu transitorg jest tak jak jest teraz a na tym drugim tak jak myślałem żeby to przesunąć. Pytanie też takie , czy są gdzieś jakieś wymiary rozstawu osi(tabele), tak żeby zrobić to w taki sposób żeby odciążyć tył a dociążyć przód, jednocześnie żeby nie przesadzić w drugą stronę żeby przód nie miał przy ładunku za ciężko w porównaniu z tyłem.
Pytanie czemu zakup takiego autka w takiej konfiguracji?
Odpowiedz cena, historia serwisowa do końca plus "w miarę utrzymane" auto technicznie i blacharsko
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.