View Single Post
Stary 24-11-2020, 15:53   #40
tokamil100
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2010
Domyślnie Re: Odp: Wycięcie DPF - konsewkencje

Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak przeczytasz wątek od początku to zobaczysz, że naprawdę dużo zostało zrobione, żeby filtr ratować. Coś jest skaszanione albo z modułem w zbiorniczku, albo z komunikacją, albo z softem silnika (PCM?).
Więc tak jak też jestem za trzymaniem DPFów (chociaż znowu nie powinienem mieć nic do gadania skoro go fabrycznie nie mam) to tutaj sam widzisz że pomysły się kończą.
Ale jasne, lepiej rzucić tekstem typu "kup se nowy" i załatwione, prawda?
Dzięki za ten wpis. Oddaje dokładnie sytuację w jakiej się znalazłem. Nie jestem "Januszem", który pierwsze co chciał zrobić w aucie to wyciąć DFP. Naprawdę chętnie bym z nim jeździł. Jego regeneracja co kilkadziesiąt tysięcy kilometrów również nie jest dla mnie niczym przerażającym. Problem polega na tym, że mechanikom (nie jednemu, wielu) skończyły się pomysły, jak można ten samochód naprawić. Jeśli ktoś na grupie umie naprawić moje auto, chętnie oddam je do naprawy, zapłacę uczciwą cenę za naprawę i z uśmiechem będę dalej jeździć z DPF-em. Wydałem już parę tysięcy złotych, by tego DPF-a zachować. Póki co bez skutku.
tokamil100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem