Witam, jestem posiadaczem forda mondeo mk3 2.0 tddi 115km kombi od jakiegos czasu ucieka mi plyn chlodniczy, ogolnie samochod mial robiony test na spaliny z wydechu no i nie wykazalo zeby przepalal plyn chlodniczy, mial tez wymieniane oba termostaty tylko z tym ze duzy byl wstawiany tanszy jakis za 20zl czy jakos tak bo zacza sie niedogrzewac na trasie i na szybko wymiana i bylo ok, tez przy odpaleniu pusci dymka ale to tylko przy odpaleniu na poczatku myslalem ze to wtryski ale mam 4 nowe wiec na pewno nie, jakis czas temu byl u mechanika podobno wymienili jakis waz chociaz tetgo nie zauwazylem ale nie uciekal mi plyn ale znowu zaczelo uciekac, jezdze nim wiecej po miescie do pracy mam gdzies 4 km mam mozliwosc jechac trasa gdzie nie musze tyle stawac ale tez bardzo wolno sie nagrzewa nie wiem czy tak maja zawsze zawsze zanim rusze daje mu 3-4min zeby sobie pochodzil tak samo zanim go zgasze jakies 3min sobie pochodzi i go gasze, nie zauwazylem tez zeby byly jakies wycieki plynu pod autem, tez mnie martwi ze sporo pali na miescie jak go zakupilem palil mi 7-7.5l a teraz pali 10l nie wiem czemu na tasie wychodzi ok bo 6-7l mniej wiecej. Moze ktos cos podopowie gdzie szukac co robic? Chcialem dodac ze auto ma 300tys km przejechanych jest teraz po wymianie filtrow i olejow, wyczyscilem tez dolot, rury tez czyscilem od egr az do intercoolera. Czekam na jakies propozycje co z czym bo ja juz nie wiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam !