Temat: [Focus 2011-2014] Wymiana licznika na licznik poliftowy
View Single Post
Stary 26-11-2020, 21:12   #86
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Wymiana licznika na licznik poliftowy

Cytat:
Napisał lukaszooo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega tedik nie jest wyrocznia mimo że bardzo by chciał...
Zawsze mnie intrygują Koledzy, co to wiedzą lepiej co ktoś inny by chciał albo nie chciał... Z równą dozą prawdy mógłbym napisać, że Kolega chciał się dzisiaj koniecznie napić, więc powód napicia się napisał sobie sam na forum...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie przypaminam sobie bym napisał, że tarcz od "bieda licznika" nie da się założyć do kolorowego - bo sam pisałem, że przełożyłem.
Bez wątpienia napisałem, że tarcze nie pasują p&p:
- mają w innych miejscach "wycięcia kodujące" (zabezpieczające tarczę przed obracaniem się). Trzeba używać nożyczek by to "skorygować".;
- "bieda tarcze" nie mają przetłoczenia.

Wbrew uwagom o "subtelnej różnicy" przetłoczenie nie ma charakteru "ozdobnego" a wyłącznie funkcjonalny. Ma zapewnić przyleganie tarczy do konstrukcji licznika w celu uniknięcia poświaty od diod kontrolek i podświetlenia. Jeśli tarcza nie przylega (jest to "bieda tarcza") to przez szczelinę robi się poświata. Mniej lub bardziej widoczna w nocy.

Każdy ma inny poziom tolerancji na "rzeźby ala Rosjanie".
Koledzy możecie zakładać dziesiątkami i setkami takie tarcze. Nic mi do tego i nie mam zamiaru "nawracać" Waszych klientów.
Każdy mówi swojemu Klientowi to co uważa za właściwe.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 26-11-2020 o 21:19
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem