Cytat:
|
Kolega tedik nie jest wyrocznia mimo że bardzo by chciał...
|
Zawsze mnie intrygują Koledzy, co to wiedzą lepiej co ktoś inny by chciał albo nie chciał... Z równą dozą prawdy mógłbym napisać, że Kolega chciał się dzisiaj koniecznie napić, więc powód napicia się napisał sobie sam na forum...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie przypaminam sobie bym napisał, że tarcz od "bieda licznika" nie da się założyć do kolorowego - bo sam pisałem, że przełożyłem.
Bez wątpienia napisałem, że tarcze nie pasują p&p:
- mają w innych miejscach "wycięcia kodujące" (zabezpieczające tarczę przed obracaniem się). Trzeba używać nożyczek by to "skorygować".;
- "bieda tarcze" nie mają przetłoczenia.
Wbrew uwagom o "subtelnej różnicy" przetłoczenie nie ma charakteru "ozdobnego" a wyłącznie funkcjonalny. Ma zapewnić przyleganie tarczy do konstrukcji licznika w celu uniknięcia poświaty od diod kontrolek i podświetlenia. Jeśli tarcza nie przylega (jest to "bieda tarcza") to przez szczelinę robi się poświata. Mniej lub bardziej widoczna w nocy.
Każdy ma inny poziom tolerancji na "rzeźby ala Rosjanie".
Koledzy możecie zakładać dziesiątkami i setkami takie tarcze. Nic mi do tego i nie mam zamiaru "nawracać" Waszych klientów.
Każdy mówi swojemu Klientowi to co uważa za właściwe.