Dzięki za posta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety ja obstawiam coś z elektryki/elektroniki. W losowych momentach zapala się (w sumie zapalał, bo teraz nawet nie odpala
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) kontrolka akumulatora. Jakby ładowania nie dostawał. Teraz, nie mogę odpalić ani na naładowanym aku ani na kablach z innego auta.
Sprawdziłem tę "skrzyneczkę" przed akumulatorem (dwa kable + kostka). W środku wygląda jak nowa, jedynie śruby na zewnątrz lekko rude, ale mechanizm działa (próbowałem odpalić po demontażu i oględzinach tego, bez plastikowej osłonki, słychać działający mechanizm elektromagnesu, który tam jest).
Alarmu nie mam (przynajmniej nic nie wyło nigdy, gdy się od środka zamknąłem zdalnie i otworzyłem drzwi ;P), więc raczej nie to odcina zapłon.
Stawiam wstępnie na jakiś przekaźnik, tylko nie wiem który. Będę zamawiał jutro interfejs diagnostyczny ELM, może on wywali jakiś błąd. Tylko nie wiem, czy na wyłączonym silniku pokaże coś
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozrusznik kręci zdrowo, w momencie "tyknięcia" silnika, bendiks rozłącza rozrusznik ale auto nie odpala. Może to jednak rozrusznik? Ech.. sam już nie wiem