Cytat:
|
Sam jestem ciekaw czy nie zmieniły się te procedury i dyspozycje centrali Forda dla podwykonawców autoryzowanych, bo jak byłem miesiąc temu dla dwóch innych kolegów u kierownika, żeby popchnąć ich temat w tej akcji, to mi powiedział, że mają wszystko, procedurę, numery części możliwość ich zamówienia w magazynie niemieckim ale jak przyjmują auto, muszą pisać do centrali Ford Polska i dopiero po akceptacji mogą przystąpić do realizacji tej akcji. Zastrzegał, że mogło się coś od czasu wykonania u mnie zmienić ale nie mam żadnej informacji, że nie złatwili więc jestem dobrej myśli, bo człowiek bardzo przyjazny i sam stwierdził, że głupotą innych stacji jest nierobienie, bo to czysty pieniądz i dlaczego odrzucają, tego nie rozumie i oni chętnie robią takie pierdoły, za kosmiczną kasę z centrali... bez komentarza :-)
|
Witam, w zeszłym tygodniu skontaktował się ze mną Pan z ASO Ford Bemo Motors przy ul. Opłotki w Poznaniu, ze wspaniałą wiadomością, że otrzymali zgodę na realizację dwóch akcji serwisowych dotyczących mojego auta:
- 18S20 (tuleja linki drążka zmiany biegów skrzynki automatycznej);
- 20S15 (zamki drzwi, tu szczegółów brak).
Ze wspomnianym doradcą serwisowym rozmawiałem już wcześniej, wiedział że mam zamiar jechać specjalnie z Warszawy na wykonanie prac, co go mocno zaskoczyło. Co było dla mnie kolejną pozytywną wiadomością, niedługo później otrzymałem telefon, że skontaktuje się ze mną oddział ich ASO z Warszawy, przy ul. Aleja Krakowska 169. Tak też się stało, umówiono się ze mną na wizytę, w zeszły piątek przyjęto mój samochód i przeprowadzono akcję serwisową 18S20!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tą drugą akcją był problem, jest świeża, podobno nie jest znana i dostępna procedura, brakuje szczegółów. Zapewne nie do obsłużenia w tym momencie w Polsce, ale dowiem się jeszcze co i jak telefonicznie.
Wielkie podziękowania kieruję do kolegi posługującego się nickiem "Greg Poznań", bez Ciebie ta operacja by się nie powiodła. Być może wspomniane serwisy obsłużą każdego, kto zgłosi się do nich bezpośrednio. Do innego ASO z Warszawy, o którym wspomniałem wcześniej w wątku żywię niechęć, tak samo jak oni do pomocy klientowi.
EDIT: Dla numeru VIN mojego Fusion'a akcja serwisowa 18S20 zniknęła w ramach raportów ze stron Forda, m.in. Etis. Jak widać można
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..