View Single Post
Stary 05-12-2020, 11:41   #51
andre1
ford::beginner

Imię: andrzej
Model: fusion fx gold
Silnik: 1.4 80 km
Rocznik: 2005
Smile Odp: światła tylne - pozycyjne i stop dziwnie świecą

Cytat:
Napisał Johny7205 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, Temat tylnej lewej lampy był gdzieś wałkowany naforum.
W moim Fusionie przez cały rok z wyjątkiem upalnych dni klosz lewej lampy jest zapocony (widoczne krople na całej powierzchni od środka). W prawej to zjawisko nie występuje. Obydwie lampy są oryginalne od nowości i nigdy nie były demontowane. Nie wiem o co chodzi. Widocznie od Forda nie można za dużo wymagać.
Cytat:
Napisał glukas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
u mnie światła pozycyjne świecą 21W, a stop 5W - więc jak się naciśnie na stop to wogóle nie widać (żarówka dwuwłóknowa - więc zasadniczo powinno być na odwrót... a żarówki przecież nie da sie inaczej-odwrotnie założyć) dodam, że jak się już rozeznałem (jestem posiadaczem Fzusiona od tygodnia) w wielu egzemplarzach tak i u mnie było sporo wody w kloszach (przeciwmgłowe tak do połowy zalane... lewe i prawe..) wysuszyłem ale ten stop mnie niepokoi, gdyby nie 3. światło nad szyba to nie byłoby widac że stop jest naciśnięty. lewe przeciwmgłowe nie swieci - żarówka jest dobra, ale trochę rdzy tam na stykach, z prawej strony rdzy więcej - notabene żarówki nie da się wogóle wyciągnąć - ale świeci... Niestety nie sprawdziłem przed demontażem kloszy jak to świeciło... czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Niestety można założyć żarówkę odwrotnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
andre1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem