Temat: [Mondeo 2014- ] 180KM PSA silnik zużywa olej.
View Single Post
Stary 06-12-2020, 15:33   #54
CARISMA
ford::advanced

Imię: Darek
Model: KUGA ST-LINE AWD
Silnik: 2.0 TDCI DW10F 180 KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: 180KM PSA silnik zużywa olej.

Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a wiesz, że podczas suwu wydechu dodawana jest porcja paliwa, które nie ulega spaleniu ?

mojemu nic nie dolega, ale tez nie uważam, że jak ubędzie 0.5 litra oleju (tj. połowa działki bagnetu przez kilkanaście tysięcy kilometrów to jest problem. VW TSI potrafiło tyle brac na 1000 km
a Ty wiesz, czy wyczytałeś na forum?...jak czytam niektóre wypowiedzi na tym forum , to skóra cierpnie, to tak jak ktoś napisał, że w naszych motorach są wtryski elektromagnetyczne.......co jest totalną bzdurą- pofatygowałem się i spr w swoim.
Przerażajace jest to, że na forum udzielają się ludzie, którzy w życiu nie rozebrali żadnego silnika, a mają baaaaardzo dużo do powiedzenia.....bo czytali gdzieś na forum.
...nie odpowiedziałeś na pytanie ile masz przebiegu w swoim bolidzie?
P.S. trochę mi to przypomina, użytkowników skrzyni PS, wszysccy wiedza, że to nie jest dobra opcja na bezproblemowe użytkowanie, ale sami bronią tej opcji własną piersią i wychwalają pod niebiosa.....nie wiem, może to taka recepta na swoje kompleksy?
CARISMA jest offline   Odpowiedź z Cytatem