Odp: Ciągły tryb wypalania DPF. DPF_SOOT_LD: 300%
Dziś wróciłem od mechanika, sprawa wygląda tak, sprawdzono piątą świecę, wtrysk, wszystko w porządku, ale usterka nie usunięta, bo nie wiadomo co mu jest. Byli Panowie na testach i okazuje się że podczas wypalania temperatura dochodzi tylko do 450 stopni, a żeby wypalić poprawnie DPF powinna dojść do około 600 stopni, tak więc, ciągle się nie wypala i DPF brudzi... Następna diagnoza to zamknięty EGR, podobno przez całą jazdę nawet nie drgnął. Podejrzewają, że jest zabrudzony i może nie jest do końca zamknięty i przez to nie może osiągnąć pożądanej temperatury. Jest to możliwe, że EGR byłby przyczyną błędu" niska temperatura spalin" ? Błąd EGR mi nigdzie nie wyskoczył...Oni niby znaleźli błąd w programie jak się podłączyli kompem, ale z tego co mi wiadomo kiedyś (rok temu) był wymieniany EGR i może to jest właśnie ten błąd w historii... hmm. W piątek jadę by mi go wyczyścili... Jak to nie zadziała to już nie wiem co jest grane....
Pytanie czy da się EGR zaślepić i wyprogramować ale nie ruszać DPF? Czy to razem trzeba? Obawiam się, że jak zaślepię i wyprog. EGR to będzie wariować mi DPF.... Ktoś podpowie?
|