Cytat:
|
W Twoim rozumieniu, jest to książka w której wpisuje się jedynie przeglądy okresowe.
|
Nie.
I proszę nie używaj takich sformułowań typu "w twoim rozumieniu"... To są insynuacje.
Cytat:
|
Mało do tego, z samochodach Forda z silnikami diesla spełniającymi normę Euro 6.2 występuje coś takiego jak przegląd międzyokresowy, polegający na wymianie oleju w połowie przebiegu pomiędzy przeglądami okresowymi, czyli co 15 000 km. Czy według Ciebie wymianę taką należy do książki wpisywać, czy nie?
|
Czy napisałem coś takiego? Proszę zatem nie galopuj...
To o czym piszesz jest planowym przeglądem polegającym na okresowej wymianie oleju i podlega normalnemu wpisowi do książki.
I dziękuję za wykład.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale to nie ma nic wspólnego z wymiana oleju na życzenie klienta. Sam wymieniłem olej w nowym samochodzie (z Euro 6.2) przy przebiegu 5 tys. km i nie "molestowałem" ASO o wpis w książce.
Ale to moja sprawa.
Cytat:
|
Książkę serwisową można porównać do karty pacjenta u lekarza rodzinnego. Jeżeli jakikolwiek "lekarz samochodowy" czyt. mechanik, weźmie ją w rękę, będzie wiedział, kiedy i jakie wymiany były w nim robione. Poza tym będę to wiedział ja, jako właściciel, oraz następni właściciele.
|
He, he ... dobre.
Myślę , że jednak powinieneś uważniej przeczytać mój post.
I na tym poprzestańmy, bo ta dyskusja zaczyna odbiegać od tematu.
Tutaj jeszcze do poczytania o nieśmiertelnej książce serwisowej:
https://www.ford.pl/serwis/moj-pojaz...encja-pojazdow
Na koniec proszę "administrację" o usunięcie naszych wpisów, które raczej nie wnoszą nic do tematu - Najlepsze i najgorsze serwisy Ford (ASO) opinie.