Temat: [Focus 2011-2014] Wymiana licznika na licznik poliftowy
View Single Post
Stary 10-12-2020, 21:43   #110
lhrrob
ford::average

Model: EDGE, Focus MK3 (2013 2.0L)
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Wymiana licznika na licznik poliftowy

Więc jak już licznik wymieniony i działa prawidłowo to na koniec dodałem kilka smaczków.

Zmieniłem kolejność jak i informacje, które wyświetlają się na ekranie zbiorczym.
Dzięki @referee Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. link

Poniżej zdjęcie przed zmianami czyli dla domyślnych wartości. Średnio mi pasowała kolejność wyświetlania informacji a szczególnie Zużycie Chwilowe i Średnie Zużycie.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Następne zdjęcie już po zmianach. Zamiast Licznik Dzienny ustawiłem Prędkość i obok po prawej Zasięg. W drugiej linii zostawiłem jako pierwsze Zużycie Chwilowe i po jego prawej Średnie Zużycie. Od razu lepiej.
Dodatkowo włączyłem kompas widoczny w prawym dolnym rogu.
Dzięki @referee Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. link

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

No i na koniec, cieszące oko logo Forda po włączeniu zapłonu. Nie wypada znów nie podziękować @referee Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. link

Wszystkie zmiany zrobiłem za pomocą FORscan w module IPC.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 21.jpg (54.1 KB, 314 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 22.jpg (55.6 KB, 311 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 23.jpg (35.0 KB, 312 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez lhrrob ; 15-12-2020 o 18:35
lhrrob jest offline   Odpowiedź z Cytatem