Temat: [Mondeo 2014- ] Skórzana kierownica przeciera się
View Single Post
Stary 11-12-2020, 00:38   #111
bednario
ford::beginner

Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5EB
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Skórzana kierownica przeciera się

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chyba chodzi o wibracje asystenta pasa ruchu. A Ty pojedź na wyważanie z próbą drogową jak masz wibracje na kierownicy. Najczęściej to jajowata opona powoduje. Na zwykłej wyważarce wychodzi ok, ale jajo robi swoje.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Byłem na wyważaniu dynamicznym - mam 2 komplety felg i przez ostatni czas miałem w sumie 3 komplety opon - na każdej konfiguracji czuję wibracje.

Nie mam asystenta pasa ruchu - czy w takim razie wspomaganie kierownicy może powodować jakieś wibracje?

Bump:
Cytat:
Napisał Matych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak Kolega przeczyta temat to -stanie się jasność i dowie się o co chodzi.
Pomijając szczegół czy to jest wspomaganie hydrauliczne czy elektryczne - czy jesteś mi w stanie napisać o tych wibracjach generowanych przez "pompę" wspomagania o których pisałeś?

Przeczytałem temat, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Jestem umówiony z mechanikiem i chciałbym mu podrzucić temat do sprawdzenia.
bednario jest offline   Odpowiedź z Cytatem