Cytat:
A możej prościej pojechać do warsztatu i za 20-50 pln zrobić to po ludzku czyli zgodnie z grawitacją Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Oczywiście, że można, ale jest kilka powodów dla których robię to od jakiegoś czasu sam. Przede wszystkim jest to swego rodzaju odskocznia od codziennych spraw, a lubię się czasem choć trochę pobrudzić. Po drugiej już kilka razy naciąłem się na mechaników, którzy przy teoretycznie tak banalnej sprawie jak wymiana oleju potrafili narobić szkód w aucie (popękane plastikowe korki filtra oleju, niedokręcone wcześniej poluzowane śruby - w 1.6 tdci to konieczność). Po 3. 20-50zl? Za 50zl może z 5 lat temu u mnie wymieniali. Teraz wymiana oleju/filtra to raczej okolice 70zł. Po 4. Nie lubię patrzeć ludziom na ręce w trakcie pracy (wiem jak jest to irytujące), a nie patrząc nie mam pewności, że jednak płukankę jakiś uczeń mechanika zastosuje zgodnie z instrukcją produktu (czas, obroty,. Itp.), a olej który sobie wybrałem jednak znajdzie się w silniku, a nie będzie nalany z beczki.
Choć przede wszystkimi chodzi o fun, pewnego rodzaju spełnienie. Zawód mam całkowicie niezbieżny z motoryzacją, więc taka odskocznia raz na jakiś czas, choć często upierdliwa, jest mi najzwyczajniej potrzebna.
@
luckyboy
ciekawa opcja taka wysysarka. A jaki tam jest przewód? Czym na końcu zakończony? Jedyne czego się obawiam w takich wysysarkach/pompkach, to uszkodzenia czegoś po drodze tym przewodem i jego zaklinowania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale wynika, to pewnie z tego że jeszcze nie miałem w rękach takiej pompki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.