View Single Post
Stary 15-12-2020, 08:44   #6838
OldSeb
ford::beginner

Imię: Sebastian
Model: Autobus linii 503
Silnik: -
Rocznik: -
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co najbardziej hałasowało w M6? Lusterka, słupki, koła, silnik? Nigdy tym nie jeździłem, więc nie wiem nawet do czego porównać. Moje poprzednie to Citroen C5 X7 i tam było cicho, tylko silnik zbyt było słychać.
Silnik to raczej nie. Trudno powiedzieć gdzie dokładnie leży problem w M6 po prostu przy prędkości powyżej 120 słychać nieznośny huk powietrza. Problem jest również w wyciszeniu nadkoli, na przykład podczas jazdy drogą gruntową słychać jak piasek i drobne kamyczki uderzają o nadkola. To samo podczas jazdy po mokrym - słychać wodę w nadkolach. Podobno to wynik walki o jak najniższą masę auta. Mazda co lifting chwali się, że wyciszenie zostało poprawione a jak skorzystałem z zaproszenia i przejechałem się modelem z 2016r. to było dokładnie tak samo. Nie wiem jak jest teraz, może wreszcie im się udało coś z tym zrobić.
Poza tym mój egzemplarz był jakiś pechowy, pomijając wypadki losowe w postaci trzech stłuczek nie z mojej winy czy uszkodzoną szybę czołową to miałem problemy z silnikiem, hamulcami, nagrzewnicą czy notorycznie z lusterkami. Chciałem się go pozbyć już po 3 latach ale miałem na głowie rozgrzebaną budowę więc ciągnęło się to 6 lat.

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Camry jest TYLKO hybrydą - nie każdemu to pasuje na dłuższą metę
Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I tylko sedan, a to w połączeniu z hybrydą, skreśla to auto u mnie, choćby najpiękniejsze na świecie było...
No wiadomo, "koń jaki jest każdy widzi". Mi Camry jakoś podeszła, przynajmniej podczas jazdy po mieście, nie wiem jak byłoby w trasie. Nadwozie sedan mnie jakoś nie przeraża, oczywiście wolałbym liftbacka albo zgrabne kombi ale jakoś bym przeżył. Jeździłem kiedyś przez 4 lata Peugeotem 406 i jakoś dało radę a dzieciaki wtedy były małe i siłą rzeczy gratów woziło się więcej.
Hybrydowy Mondeo na przykład mi się nie spodobał - silnik zbyt często i nawet przy średnim wciśnięciu gazu od razu wchodzi na wysokie obroty co jest niekomfortowe akustycznie. W Toyce jakoś to lepiej jest zrobione i tak nie przeszkadza. Tak czy siak nie wiem czy ta praca układu napędowego na dłużą metę nie byłaby jednak uciążliwa ale tego się nie dowiem jak nie kupię.
Reasumując najbardziej pasuje mi Talisman gdyby jeszcze wywalili z niego tę ****ianą skrzynię EDC i wsadzili jakiegoś fajnego hydrokinetyka to brałbym bez wahania.

Ostatnio edytowane przez OldSeb ; 15-12-2020 o 08:51
OldSeb jest offline   Odpowiedź z Cytatem