View Single Post
Stary 16-12-2020, 10:50   #732
siudek2
ford::beginner

Imię: Marko
Model: Mondeo MK5 kombi
Silnik: 2.0 Hybrid Vignale
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Mondeo HEV, czyli hybryda

Widzę że to forum coś umilkło.
Czy jest tu ktoś z Mondeo Vigniale Hybrid kombi. Taka sytuacja. Zamawiałem autko w tym roku, w specyfikacji do produkcji jest jak byk napisane System Sound Premium 12 głośników i subwoofer a tu zonk. Wczoraj coś mnie tchnęło i zacząłem przysłuchiwać się głośnikom. Przód Ok, centralny Ok, tył drzwi Ok, woofer Ok i.... gdzie są tylne "surroundy". Robię test głóśników (EJECT + SEEK) NIE MA. Telefon do serwisu umawiam wizytę na dziś. Ekipa "fahofcuf" dobiera się do tapicerki z tyłu i odkrywa że głośników w ogóle nie zamontowano. Koleś z laptopem podpina się do SYNC-a - nic - głośników brak w systemie. Po numerze VIN okazuje się że Ford zamontował 10 głośników. A najlepsze jest to że kupujący ten model są przekonani że mają 12 głośników. NIEPRAWDA. Wszystkie modele kombi sprzedane u tego deelera (i chyba nie tylko u niego)mają tylko 10 głośników sprawdziliśmy wszystkie VIN-y. Sprawa zgłoszona do Forda, czekam na reakcję. Moja decyzja jest i będzie jedna - w grę wchodzi tylko doposażenie auta w system który zamawiałem choćby wiązało się to z odebraniem auta do fabryki (montowni) żadne inne opcje typu myjnia, serwis, sraty taty nie wchodzą w grę. Sprawdźcie u siebie czy was też tak Ford zrobił w "wała".

Ostatnio edytowane przez siudek2 ; 16-12-2020 o 10:54
siudek2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem