View Single Post
Stary 16-12-2020, 20:11   #6856
tomaszjan31
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Użytkuje na co dzień kuge i często od mojej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mondeo kombi, identyczne silniki tdci.
W kudze moge zrobić 1500km na jeden raz, bez większych problemów, czuje sie bezpieczniej i bardziej komfortowo przez wyższą pozycje. Idealnie sie sprawdzi dla osób, które często szusują na nartach, wędkują itp pokonując drogi dojazdowe pozbawione asfaltu.

W mondeo po przejechaniu 1000km moje schorowane plecy dają o sobie mocno znać, muszę sie również przyzwyczaić to reflektorów samochodów jadących w przeciwnym kierunku, które bardziej "doświetlają" moje oczy.
Mondek spala przeciętnie ok 1,5l mniej ropy, mimo bardziej agresywnej eksploatacji do której zresztą zachęca.

Pojemność bagażnika ? W kudze mały jednak wyższy od monda, idealny dla dużego psa, który nie lata na zakrętach i przy mocniejszym ruszaniu, hamowaniu. Taki idealny na trasy dla czterołapa, zmieści sie z boku jeszcze lodówka turystyczna, która zabiera 1/5 bagażnika na szerokość.

Po rozłożeniu tyl. foteli do kugi wejdą w całości trzy duże trekingowe rowery plus jeden mały/przy kombinowaniu/, do monda 5 rowerów trekingowych bez większego wysiłku.

To są dwa inne auta dla dwóch innych kierowców z różnymi priorytetami, które dają dobrą frajdę z użytkowania

Ostatnio edytowane przez tomaszjan31 ; 16-12-2020 o 20:16
tomaszjan31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem