View Single Post
Stary 20-12-2020, 21:48   #8
dodo02
ford::average

Imię: Dominik
Model: S-Max
Silnik: 1.6 eb
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: S-MAX - na co zwrócić uwagę i czy warto szukać diesla

Oczywiście dziękuję Wam za porady. Z jednej strony zaczyna kiełkować we mnie myśl o tym dieslu na którego nawet nigdy nie chciałem spojrzeć, ale z drugiej tak czytam dział S-MAX i chyba większość problemów dotyczy właśnie tego silnika. Mam też dom pod Warszawą, jak będę miał samochód to pewnie będę tam częściej jeździł, zimą samochód będzie stał w zasadzie pod chmurką. Boję się tego czego nie znam i nie rozumiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I rzeczywiście, mało na forum chyba tematów z S-MAX-em 2.0 w benzynie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jeśli chodzi o 1.6 ecoboost. Czy możecie mi coś więcej powiedzieć jak wypada jego utrzymanie i koszty eksploatacji w porównaniu z 2.0 diesel?

Dziś znalazłem takie dwie oferty, jeszcze nie dzwoniłem i niczego więcej nie wiem:
1. https://www.otomoto.pl/oferta/ford-s...ID6Dwgec.html?
Na ETIS brak informacji o akcjach serwisowych, co sprzedający potwierdza, widać chyba na zdjęciu spod maski że zrobione. Do zrobienia rozrząd. W cepiku niby w marcu zmienił się właściciel z firmy na osobę prywatną (a wystawia fakturę VAT), ale to powinien być ten sam właściciel. Ogólnie wygląda na to że miał dwóch właścicieli.
2. https://www.otomoto.pl/oferta/ford-s...ID6Dkngu.html?
Ma zrobiony rozrząd Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., brak zaległych akcji, niby też jest historia w ASO, były o niego pytania na forum w 2015. Tylko nie wiem czemu taki tani.

Pierwszy trochę dla mnie za drogi biorąc pod uwagę że do zrobienia co najmniej rozrząd. Drugi dziwnie tani na pierwszy rzut oka, ale informacji mało. Jak szukałem mondeo to strasznie się zraziłem do ofert z ASO, bo wychodziło że zawsze wstawiony jakiś samochód nie wiadomo skąd i od kogo.
dodo02 jest offline   Odpowiedź z Cytatem