Temat: [S-MAX 2006-2015] Jaki płyn do wspomagania kierownicy.
View Single Post
Stary 22-12-2020, 12:59   #39
Kochan
ford::advanced

Imię: Mateusz
Model: S-max
Silnik: 1. 8 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: 1.8 tdci płyn wspomaganie

Cytat:
Napisał michalikpiotr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzień Dobry. Muszę wymienić płyn w wspomaganiu. Jaki muszę kupić i jak wymienić. Mam auto już 4 lata a nigdy nie wymieniałem płynu poprzedni właściciel też nie odnotował tego w papierach i chciał bym wymienić. Czy odczepiając wąż z powrotu dolewając nowy płyn i kręcąc w prawo lewo wypcham stary płyn dolewając nowy? I jaka pojemność jest układu? Jakieś filtry czy coś takiego występuje? Pozdrawiam
Wymieniałem w tamtym roku, zakupiłem 2x Febi Bilstein - FEBI BILSTEIN 08971. Pierwszy litr poszedł na płukanie a drugi do zalania. Sitka żadnego nie było, odpiąłem przewód z dołu, wsadziłem drugą osobę do auta za kierownicę. Odpalić, kręcić a ja dolewam. Chwila moment układ wypłukany a ja zalałem nowy płyn na zgaszonym silniku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Całość z 10 minut + ewentualne odpowietrzenie na równym.

Ostatnio edytowane przez Kochan ; 22-12-2020 o 13:03
Kochan jest offline   Odpowiedź z Cytatem