Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 25-12-2020, 21:56   #1762
daniel2505
ford::average

Imię: Daniel
Model: Focus Active 1,5 EB
Silnik: 1,5 EB 150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał gucio770920 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja Ci radzę poszukaj ty sobie chłopie innego samochodu bo jest bardzo przeciętny samochód a w dodatku ma masę niedoróbek, tandetne spasowanie i kiepska jakość materiałów o reszcie pierdół nie chce mi się pisać, ja bym drugi raz tego gruza nie kupił.
A ja bym kupił drugi raz. Mam wersję 1,5EB w manualu. Jestem zadowolony z zakupu. Jeździłem przed zakupem Kia Cee'd, Corollą, Skodą Scalą, Golfem 7 wielokrotnie Octavią ale jeszcze starym modelem, oplem Astrą przez kilka dni. Ford wygrał bo miał najmniej minusów że wszystkich wymienionych samochodów. Przejechałem przez 6 miesięcy 20tys km. Zarówno komfort jazdy jak i ekonomia mnie jak najbardziej zadowalają. W każdym razie nigdy bym focusa nie nazwał gruzem. Ma swoje wady ale jest za to rozsądnie wyceniony. Nie ma innej metody zakupu jak przejechanie się i poczucie wszystkiego własną dupą. Dzisiaj nie ma problemu zeby dostać samochód na cały dzień (Lexus dał mi auto nawet na weekend). Wiadomo że niedoróbki wychodzą pomjaims czasie ale na prawdę nie uważam żeby ford miał ich więcej niż inna porównywalna marka. W skodzie po 20tys miałem wymieniane sprzęgła w skrzyni DSG oraz rozrząd bo zaczął brzęczec. Ojca Tiguan przy 43tys miał wymieniany wtryskiwacz i uszczelniany tylny most. Superb brata po kilku miesiącach od zakupu stał na serwisie bo pokrzywily się tarcze hamulcowe. Także polecam się przejechać, porównać i wybrać to co najbardziej odpowiada. Dziwne że ludzie narzekają że skrzynia jest wolna. Na allegro te samochody kupiliście? Rozumiem że można narzekać że coś zaczęło skrzypiec po jakims tam przebiegu ale silnik i skrzynie to chyba można było zweryfikować na jeździe próbnej

Ostatnio edytowane przez daniel2505 ; 25-12-2020 o 22:00
daniel2505 jest offline   Odpowiedź z Cytatem