Temat: [Mondeo 2007-2014] Webasto - samodzielny montaż
View Single Post
Stary 27-12-2020, 10:33   #745
metmusic
ford::professional

Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Webasto - samodzielny montaż

Cytat:
Napisał pgrob Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja w oryginalnym rozgałęźniku Y miałem podłączone 3 przewody +,masa i W-BUS. Czwarty był zaizolowany z gotowym pinem, ale nie podłączony.
Zapewne mówisz o oryginalnym Y z zestawu TC4 Advanced, który ma wtyczkę do modułu i dwie wtyczki kwadratowe męską/żeńską, tak? W Entry oryginalnie jest kabel prosty z wtyczką do modułu i kwadratową żeńską. Y o którym mówię to dodatkowy adapter który dokupilem żeby bezinwazyjnie zamontować TC4 wraz z T91. Ten adapter ma wszystkie niezbędne wtyczki ale przewodów więcej niż trzeba i nie jest to to dedykowany przewód do podłaczenia równoległego TC4 z T91 i TTV ale jest to oryginalny przewód Webasto - po stronie kwadratowej 4 pinowej wtyczki są koloty: fioletowy, szary, czerwony, brązowy. W związku z tym musiałem fioletowy zastąpić zółtym - W-bus. Zostawiłem szary bo stwierdziłem, że nie jest używany to w niczym nie będzie przeszkadzać ale w rzeczywistości mostkuje moduły TC4 i T91...

EDIT:
Szary mostkuje tak że z 3 pinu TC4 daje 12V na 4 pin T91. Dobrze, że nie spalił czegoś w T91. Ale w sumie powinien zakłócać prace T91, a nie swoją wiec obawiam się ze to nie to.

(Na zdjęciach ten przewód jeszcze przed przeróbką. Po przeróbce w mejscu fioletowego w kwadratowej wtyczce znalazł się zółty z W-bus. Szary pozostał nieruszony.)
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_3679.jpg (92.6 KB, 28 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_3680.jpg (94.7 KB, 22 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez metmusic ; 27-12-2020 o 11:18
metmusic jest offline   Odpowiedź z Cytatem