Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 28-12-2020, 13:44   #1775
gucio770920
ford::average

Imię: Michał
Model: Focus kombi MK4
Silnik: 1,5 Ecoblue 120KM ZTDA
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

U mnie od nowosci klepie coś w skrzyni biegów ale na postoju na jałowym jak lekko dopchnę lewarek na dowolny bieg ale bez wciskania sprzęgła to stukanie na ten czas ustaje. Zwróćcie uwagę czy u was w manuału w dieslu jest taki efekt. Servis twierdzi że jak jeździ to dobrze jest i że są takie co stuka w niektórych nawet bardziej i takie co nie stuka, cóż servis forda słynie z tego że jak się da to się zbywa klienta, niech się cieszy że w ogóle jeździ. Mam już dosyć tego samochodu i tej marki, pojeżdżę jeszcze trochę tym badziewiem bo za wiele bym teraz stracił sprzedając tego gruza teraz i już nigdy więcej nawet nie stanę obok forda.
Jest to pierwszy z wielu nowych samochodów które kupiłem i jedyny, w którym od pierwszego dnia dostrzegam jakieś mankamenty które mnie w****... iają

Najnowsze odkrycie to kierownica która nie wiedzieć czemu nie odbija podczas manewrowania zaraz po uruchomieniu silnika, po czym po kilku/kilkunastu sekundach wszystko wraca do normy (tak jakby elektryczne wspomaganie blokowało odbicie kierownicy.) Ma to miejsce raz na jakiś czas i nie chce się do końca coś spierdolić więc nie mam za bardzo z czym jechać na reklamacje.

Ostatnio edytowane przez gucio770920 ; 28-12-2020 o 15:53
gucio770920 jest offline   Odpowiedź z Cytatem