Jeden mały szczegół, nie widziałem żadnej wzmianiki o tym fakcie w temacie odnośnie wersji 512 softu zegarów. Po instalacji ROMu 512(AK) FULL by Quickie zegary zaczęły pokazywać mi poprawną temperaturę silnika (zgodną z tą w ForScanie). Wcześniej miałem wskazanie rzędu 80 stopni po przejechaniu 800 metrów w mrozie, lecz kontrolka "śnieżki" nie działała. Po wgraniu softu ROM 512(AK)
TEMP by Quickie kontrolka zaczęła działać.
ROM 512(AK) TEMP by Quickie - Poprawione wskazanie temperatury (zegary często skokowo wskazują temperaturę silnika, domyślnie jest to 90 stopni gdy silnik ma 45, a następnie wskazówka skoczy na 120 jeśli zaczyna się przegrzewać). Modyfikacja dla silników 1.4/1.6/1.8/2.0.
ROM 512(AK) FULL by Quickie - Wersja TEMP + wyłączona kontrolka "śnieżki" (żółta kontrola pojawia się przy temperaturze 4 stopni, zamienia się w czerwoną przy 0 i niżej). Są to modyfikacje rosyjskich programistów, pewnie ją wyłączyli bo im się ciagle paliła.
źródło:
Cytat:
https://www.fordownersclub.com/forum...comment=439836
"FULL and TEMP firmwares are the custom versions modified by our programmer with nickname quickie. TEMP version makes cluster to show the real engine temperature (as you know during warming up by default it shows 90 degrees when real temperature is only 45. and then shows 120 when it a already real danger to engine happens). so TEMP version arranges temperature and it's indication. as I know quickie made this modification for 1.4/1.6/1.8/2.0 engine maps so i'm not sure whether it will work with 2.5. FULL - its a TEMP version with adding a cut off the snow flake indication also. so you're right - its the only differences between them. "
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.