Temat: [Focus 2008-2011] Prawidłowa wartość DPF
View Single Post
Stary 02-01-2021, 13:49   #12
SZY 33234
ford::advanced

Imię: Kamil
Model: C- max grand
Silnik: 1.5 ecoboost 150km R4 DXA
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Prawidłowa wartość DPF

Łukasz 2525 dziękuję za mądrą i fachową pomoc w temacie, w moim focusie przy tzw pełnym bucie nie przekracza 5.5 / 6.0 kpa, jeżeli mogę to chciałbym zapytać jeszcze o jedną rzecz ponieważ nie chc3 otwierać dodatkowego postu, z autem nie mam żadnego problemu ale ostatnio zauważyłem że podczas silnych mrozów i odpalania trochę skaczą obroty tzn między 800 a 950 tyś Rpm i dodatkowo dziś pojawiła się nie duży niebieski bączek , niegdyś nie kopci i trochę się zmartwiłem, dodam że ostatnio zmieniłem stacje na inną niż dotychczas moya, wtryski regenerowane w aso przy przebiegu 180 tyś w tym momencie 219 nie leją suche zero błędów myślisz że może to być spowodowane złej jakości paliwem i czy lanie chociażby preparaty czyszczącego wtrysku ma sens i jest bezpieczne bo zmienia to korekty na wtryskiwaczy i kiedyś jak spróbowałem dolewając 100ml auto jakby nie miało takiego kopa ale wyrównał się obroty podczas odpalania jak myślisz czy wlać coś czy wyjeżdżać to paliwo i zatankować normalnie na bp lub orlenie i obserwować?ciśnienie na Litwie wtryskowej ponad 30577