View Single Post
Stary 03-01-2021, 13:47   #12
buczu920
ford::average

Imię: Piotrek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.8
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Samochód nie odpalił, zegary nie świecą, mryga immo

Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
postawiłeś 6 chłopa na forum na nogi a nie sprawdziłeś akumulatora...

tak, pomaganie na forum robi się uciążliwe. od razu mówię: jak zgaśnie przednia lampa to wymień żarówkę. nie, nie naprawiaj, poprostu wymień
Przecież napisałem wyżej że akumulator dwa dni wcześniej byl sprawdzany profesjonalnym sprzętem dlatego go wykluczyłem?

Bump:
Cytat:
Napisał Consul72 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam.
W mojej foce pojawia się ten problem z 2 razy do roku, jakiś system rozładowuje akumulator prawie do zera, podładowywanie nic nie daje. Jedyny skuteczny sposób to odłączenie aku na co najmniej 24h lub dłużej (kiedyś miałem nieco krócej i nie zadziałało) w tym czasie ładowanie aku i potem znowu wiele miesięcy można się cieszyć autem. Pierwszym symptomem jest radio którego system nie włącza jak napięcie aku spada i nie gasnący wyświetlacz miedzy zegarami po zamknięciu auta, świeci całą noc. Kiedyś może będzie mi się chciało w tym pogrzebać, ale narazie nie miałem czasu.

Wysłane z mojego LON-L29 przy użyciu Tapatalka
Teraz bylem na dole i po całej nocy zeszło mi do 10.50v i widziałem że świeci komputer pokładowy. Odłączyłem jeden kabel żółty od radia od podtrzymania i za godzinę zejdę zobacze czy zgasly czy nie, obstawiam podtrzymanie z radia lub wzmacniacz antenowy co podłączyłem na 12v stałe od kostki
buczu920 jest offline   Odpowiedź z Cytatem