View Single Post
Stary 04-01-2021, 19:20   #1291
elmaniek
ford::beginner

Imię: mariusz
Model: transit
Silnik: 2.2
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Opinia!FORD TRANSIT VII 2.2 TDCI 155KM 114KW 2014-2018

Cytat:
Napisał elmaniek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,
przymierzam się do zakupu FORD Transit VII generacji z silnikiem 2.2 TDCI 150 km, chciałem dowiedzieć się opinii na temat silnika od użytkowników, którzy posiadają właśnie taki silnik, ponieważ w Internecie ciężko znaleźć konkrety na temat dokładnie tej jednostki. Dodam, że to miał by być kontener z windą (nie zwykły blaszak). Posiadałem wcześniejszą generację tego modelu (czyli VI), też z silnikiem 2.2, 115 koni (ale tutaj miałem blaszaka). Jakie usterki "trapią" jednostkę napędową? Jedną z propozycji, jaką widziałem to był samochód z 2016 rok i miał przebieg ponad 250 tys. - czy przy takim przebiegu już można się spodziewać czegoś poważnego lub jakiejś zbliżającej się naprawy charakterystycznej dla tego modelu?
Zastanawiam się jeszcze nad jednostką 2.0, 130 koni i też miałby to być kontener - ale czy taki silnik nie jest za słaby na kontener z windą?
Samochód będzie eksploatowany na autostradach, bardzo rzadko jazda po mieście raczej dłuższe trasy/dystanse.
Czy ja pytam o konkrente auta czy pytam o opinie użytkowników?? Chodziło mi o ogólne opinie na temat samochodu a nie dotyczące konkretnych ogłoszeń! Najlepiej skasujcie ten post w ****u!
elmaniek jest offline   Odpowiedź z Cytatem