Temat: [Mondeo 2014- ] Działanie Start-Stop ASS
View Single Post
Stary 05-01-2021, 01:16   #368
ketrabasunl
ford::amateur

Imię: Bartek
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDDi 115ps
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Start stop się nie załącza. Nowe aku

Myślę, że nie masz co panikować. Wyświetla ci się że pełna moc dostępna od czasu do czasu na desce?
SS system mierzy bardzo wiele rzeczy więc jak autu zadasz wiele do robienia typu clima max nawiewy a jest ciepło na zewnątrz itd itp
System mierzy wiele czynników i dopiero jak wszystkie są oke to wyłącza silnik żeby niby oszczędzić paliwo... Ja dopiero po Ja sam system wylaczam jak tylko kupie łapka i kabel do auta.
U mnie np. Lubi na zimnym silniku świrować. Po przejechaniu kilometra może. Stwierdza na światłach że już może zgasić, po czym natychmiast sam znów odpala. Czasem się parę razy zdarzy. Jak się już zagrzeje auto i mniej wymaga od accu to chodzi to oké. Tyle że w Holandii gdzie ja jeżdżę nie ma to sensu bo na światłach się stoi przeważnie po parnascie sekund a częściej pare... Auto po zapaleniu zaraz tez jakby słabiej się zbierało na poczatku. Może to wina padający świec żarowych.

Wracając do Twojej sprawy to przejedź trasę taka z 50 km i jak się po takiej nie zgasi to jest coś nie tak.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
ketrabasunl jest offline   Odpowiedź z Cytatem