Cytat:
Bump:
Nie robi się adaptacji po wymianie oleju, i jak wpadniesz na pomysł zeby forscanem zrobic to odradzam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tak z doświadczenia...
|
No i tu są 2 szkoły podobno. Jedni mówią że jeśli występuje jakiś problem to wymiana oleju i później kalibracja/adaptacja bo po to to jest. Drudzy żeby nic nie robić, nic nie grzebać. No i właśnie jestem przed dylematem. Mam 145kkm przebiegu, olej zmieniony 10kkm i trochę poszarpuje tak jak opisałem. Mi to szczególnie nie przeszkadza bo gdy tylko skrzynia się rogrzeje to chodzi bardzo fajnie. Bardziejj chodzi mi o ten czas na zimnym. Nie chciałbym po prostu bardziej zaszkodzić i trochę bym jeszcze pojeździł. Czyli adaptacja może tylko pogorszyć tu sprawę wmoim przypadku?[/QUOTE]
Dlatego ci napisałem.. że sie nie robi i to nie jest wiedza wyczytana tylko poparta praktyka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Odepniesz mu aku i też sie zadoptuje samoczynnie... A adaptacje robi się tylko po wymianie sprzęgieł lub kompa... Jeżeli już chcesz coś robić to polecam jechać do firmy, która się zajmuje naprawą skrzyni i zrobi ci aktualizacje softa bo może masz starego. (taka info dostałęm w serwisie) Musisz wiedzieć, że nowy soft jest bardzo eco , 50 km/h 6 bieg
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie polecam robić adaptacji forscanem samemu (filmy na yt i masa postów na forum) .. U mnie po takiej adaptacji zaczęły się problemy tzn kangur przy hamowaniu itd.. Znikneło po wymianie komputera za 2 k ... I podczas zabiegu otwiera zawory na maxa więc jak będa opiłki w oleju ( z plastików np) to pewnie się przytkają ... Olej wymienia się po 60 k ale zaleca sie skrócic ten okres... Ja też zmieniałem olej jak szarpał i nic mu to nie dało ale na oleju miałem świezy ok 20 tys km... Skrzynia powerShift to wynalazek diabła
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.