Odp: wspomaganie kierownicy - usterka
No to i ja się podpytam bo już mnie to wkurza a jadąc do mechaników od razu kierują mnie po zakup pompy .... Wróżenie z fusów patrząc tylko na ruch kierownicy.
Objawy bardzo nieregularne.
Na początku blokowanie przy skręcie w lewo ale nie zawsze. Od kilku dni problem jest z prawą stroną. Czasem wszystko chodzi OK a przy kolejnej jeździe czuć opór albo wspomaganie ucieka na chwilę całkowicie... Płynu dolałem chociaż nie brakowało za dużo. 3-4 dni temu na odpalonym silniku kręciłem kilka razy do oporu lewo prawo ( tylko przy dociskaniu kier. przy maksymalnym skręcie słychać syczenie ale po stronie kierowcy ). Po takiej operacji zrobiłem kilkanaście km i wszystko OK. Wsiadam rano i przy wycofywaniu znowu czuć opór ale też przez chwilę .... Wkurzające bo żona jeździ s-maxem i czasem jak złapie ją na rondzie to musi uwiesić się na kierownicy żeby wyrobić. Elektryk sprawdzał testerem i żadnych błędów. Pojutrze zdejmę zderzak (bo chyba potrzeba ??? ) i zerknę może coś nie tak ze stykami. Napiszcie proszę co jeszcze można sprawdzić samemu. Ogólnie nie mam problemu z tym żeby iść kupić nową pompę tylko tak czytam i w dużej części przypadków wymiana ta nie daje efektów. (pompa elektryczna) a jednak prawie 1000 ...
Ostatnio edytowane przez Okruszon ; 06-01-2021 o 22:51
|