Cytat:
|
CZytałem ten temat który dałeś o tym gwodziu i nawet go zastosowałem bez uszczelki póki co ale jest lekka poprawa maks temp 82 głownie 79-80 i spadek na luzie do 75.
Zastanawia mnie czemu nadal rura z termo do chłodnicy jest ciepła...
Boli mnie ten temat a żona chce mnie zabić już ale myślę że 5 termostat tym razem Wahlera się nie nadaje chyba że dopracować gwozdzia ??
Zdjęcia które dajesz nie wczytują się linki też. U mnie obudowa ma ten dziubek na górze więc dałem tam gwodzia
|
Bo to są skopiowane cale posty w których linki mogą już być nie aktywne.
Jak już masz tyle tych termostatów to zamiast kupować nowy ja bym się pobawił i spróbował któryś modyfikować do skutku i patrzeć jakie będą efekty . Może uszczelkę ze starego oryginalnego założyć.
Ja tez teraz zacząłem się zastanawiać na tym patentem z nitem bo też bym chciał mieć jak kiedyś wskazówkę po 3 km pion a nie jak teraz po 5 dopiero na 70 C .
Robiłeś odpowietrzanie jak piszą ? a może to pompa wody skoro piszą że jak zimny zbiorniczek wyrównawczy to pomp ma być niby przyczyna tego stanu rzecz. Choć to dla mnie dziwne żeby pompa robiła taki problem a nie przegrzewanie auta.
Ja spróbuje jeszcze raz odpowietrzyć tak żeby się wentylatory załączył choć nie wiem jak tego dokonam przy tej temp i może dołożę nita . Bo jak wczoraj patrzyłem na zegarach 70 a rura i chłodnica lekko ciepłe a przecież powinny być jeszcze zimne.